Hozzávalók:
4 dl magas zsírtartalmú tej, fél dl víz, 1 evőkanál cukor (barna cukorral is nagyon finom!), 15 dkg jó minőségű (70% körüli) étcsoki.
Elkészítés:
A csokit egy mikrózható tálba tördeljük. Ráöntünk fél deci vizet, és mikrohullámú sütőben egy-másfél perc alatt felolvasztjuk.
Közben a tejet összeforraljuk a cukorral. Amikor gyöngyözni kezd, turmixgépbe öntjük. Hozzáadjuk a fölolvasztott csokit, és együtt fölhabosítjuk. Tálalásnál tejszínhabbal is koronázhatjuk.
---------------------------------------------------------------------------------
Hozzávalók (egy pohárhoz):
2 nagyobb érett, lédús őszibarack, fél citrom leve, fél dl víz vagy ennek megfelelő mennyiségű tört jég, esetleg édes pezsgő, (ha kell, porcukor vagy más édesítőszer).
Elkészítés:
A barack héját lehúzzuk, kimagozzuk, majd a citromlével és a vízzel/jéggel/pezsgővel illetve, ha nem érezzük elég édesnek, a cukorral összeturmixoljuk.