Stimoldalak RECEPTJEI

étel, recept, ÉS EGY KIS GOMBA, ezt az oldalt érdemes megnézni


NUTELLA HÁZILAG (2 képpel !!!)


Hozzávalók (kb. egy nagy befőttesüvegnyi nutellához):

20 dkg mogyoró, 20 dkg cukrozott sűrített tej, 20 dkg csokoládé, 20 dkg vaj, esetleg egy kiskanál kakaópor (ha csokisabban szereted) vagy pár csepp rum/rumaroma.


Elkészítés:

A mogyorót megőröljük. (Aki teljesen egynemű krémet szeretne, az nagyon finomra darálja a mogyorót, aki szereti, ha kicsit "harapható", az durvábbra.)

A sűrített tejbe (keverjük bele a kakaóport,) tördeljük bele a csokoládét, és mikróban vagy vízfürdőben olvasszuk föl, majd keverjük simára. Tegyük félre hűlni.

Amikor a tejes csokoládé már csak langyos, keverjük bele a vajat. Majd a vaj után a darált mogyorót is.

Az elkészült krémet kanalazzuk lezárható üvegbe vagy műanyag dobozba, és tartsuk hűtőgépben.



------------------------------------------------------------------------------------------


Hot salsa


hozzávalók 10 főre
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 4 db chilipaprika (lehet kevesebb is, aki kevésbbé csípősen szereti)
  • 2 db jalapegno chilipaprika
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 2 kk ecet
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 1,5 dl víz
elkészítés
  1. Vágjuk kockára a hagymát és a paprikákat (érdemes kesztyűt húzni a paprika aprításhoz, különben elég sokáig fog égni a bőrünk).
  2. A hagymát az olajjal beletesszük egy lábosba, ha már megpirult, lehúzzuk a főzőlapról, az összes hozzávalót beletesszük, elkeverjük. A főzőlapot takarékra vesszük, és letekarjuk a lábost (illetlen és köpköd).
  3. Összefőzzük. Hidegen kínáljuk




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 2
Havi: 21
Össz.: 12 991

Látogatottság növelés
Oldal: Mártások, Krémek
Stimoldalak RECEPTJEI - © 2008 - 2024 - stimoldalak.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »