Hozzávalók (kb. egy nagy befőttesüvegnyi nutellához):
20 dkg mogyoró, 20 dkg cukrozott sűrített tej, 20 dkg csokoládé, 20 dkg vaj, esetleg egy kiskanál kakaópor (ha csokisabban szereted) vagy pár csepp rum/rumaroma.
Elkészítés:
A mogyorót megőröljük. (Aki teljesen egynemű krémet szeretne, az nagyon finomra darálja a mogyorót, aki szereti, ha kicsit "harapható", az durvábbra.)
A sűrített tejbe (keverjük bele a kakaóport,) tördeljük bele a csokoládét, és mikróban vagy vízfürdőben olvasszuk föl, majd keverjük simára. Tegyük félre hűlni.
Amikor a tejes csokoládé már csak langyos, keverjük bele a vajat. Majd a vaj után a darált mogyorót is.
Az elkészült krémet kanalazzuk lezárható üvegbe vagy műanyag dobozba, és tartsuk hűtőgépben.
------------------------------------------------------------------------------------------