Stimoldalak RECEPTJEI

étel, recept, ÉS EGY KIS GOMBA, ezt az oldalt érdemes megnézni

Puncstorta

Hozzávalók:

A piskótához:8  tojás, 8 evőkanál cukor, 10 evőkanál rétesliszt.

A töltelékhez:

10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, fél dl rum, 1 evőkanál cukrozatlan (holland) kakaópor, 1 evőkanál szitán áttört meggylekvár (vagy sárgabaracklekvár).
A tészta locsolásához: fél dl rum.
A mázhoz: 
20 dkg porcukor, 1 evőkanál rum, pár csepp piros ételfesték vagy céklalé.
 


Elkészítés:
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket - a cukrot apránként hozzáadva - kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba a lisztet.
 A piskótát előmelegített 220 fokos sütőben megsütjük (tűpróba!), aztán kivesszük a formából és kihűtjük.
A kihűlt piskótát  három korongra vágjuk.
 Az alsó és felső korongot félretesszük.
A puha vajat kikeverjük a cukorral, kakaóval és a lekvárral, felhígítjuk a rummal, és ebbe a keverékbe darabokra tépkedve beletördeljük a középső piskótalapot. Az egészet lazán összekeverjük. 
Az egyik megmaradt süteménylapot a tortatálcára tesszük. Meglocsoljuk néhány kanál rummal. Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. A felső lapnak a töltelék felőli alsó felét locsoljuk meg néhány kanál rummal úgy, hogy a piskóta ne ázzon teljesen át. Ezután a felső lapot a töltelékre tesszük, és jól lenyomogatjuk.

A cukormázhoz a porcukrot nagyon alaposan elkeverjük a rummal és az ételfestékkel. Egy éppen csak kenhető, de nem nagyon folyós krémet kell kapnunk.

Ezzel a mázzal vonjuk be a tortát.

-------------------------------------------------------------------------------



Diabetikus citromtorta


Hozzávalók:

  • 5 db tojás,
  • 10 dkg liszt,
  • 10 dkg Glukonon,
  • fél csomag sütőpor,
  • 40 dkg vaj,
  • 20 dkg Glukonon,
  • 1 citrom leve és reszelt héja,
  • 2 db citrom,
  • Citromos gyümölcs zselé,

Elkészítés

A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a Glukonon felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a Glukonon másik felével habosra kevert tojássárgáját. Fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, és tortakarikában kisütjük. A krémhez a Glukonont 4 centiliter vízben cukorszirup-sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a szirupot, majd belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk, megkenjük citromkrémmel úgy, hogy a torta oldalára és tetejére is maradjon.
Ezután a két citromot nagyon vékonyan fel kell szeletelni, és a szeleteket a tortán izlésesen elrendezni. Elkészítjük a citromos gyümölcszselét, és mikor már kellően kihűlt, a tortára öntjük.

---------------------------------------------------------------





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 8
Heti: 14
Havi: 14
Össz.: 13 005

Látogatottság növelés
Oldal: Torták
Stimoldalak RECEPTJEI - © 2008 - 2024 - stimoldalak.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »